«ΕΚΣΤΑΣΗ» ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ / Σεμινάριο Υποκριτικής με την ΣΙΣΣΥ ΔΟΥΤΣΙΟΥ

Το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών  σας προσκαλεί στο Ανοιχτό Σεμινάριο «ΕΚΣΤΑΣΗ» ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ με την ηθοποιό και ποιήτρια  Σίσσυ Δουτσίου.

Σε αυτό το σεμινάριο θα ερευνήσουμε την εμπειρία της θεατρικής τέχνης. Η υποκριτική, το σωματικό θέατρο και η σκηνοθεσία μπορούν να εμπλουτίσουν αλλά και να εμπλουτιστούν από τις καθημερινές ανθρώπινες σχέσεις και την κοινωνική ζωή. Τι συμβαίνει όταν ο ηθοποιός, ο ασκούμενος, ο καλλιτέχνης αποκτά την δυνατότητα να μιλήσει για αυτό που τον τρομάζει να μιλήσει, να εκφράσει αυτό που τον εμποδίζει να εκφραστεί; Υπερβαίνοντας τα τεχνικά μέσα εστιάζουμε στο σώμα και την φωνή, την συγκέντρωση και την δύναμη της θεατρικής δράσης διερευνώντας την απελευθερωτική δυνατότητα για τον ηθοποιό και τον θεατή.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου δημιουργείται κάθε φορά μια συνάντηση του σύγχρονου θεάτρου με το βίωμα της λύτρωσης. Ένα γεγονός ξεδιπλώνεται, δομημένο και ακριβές, ένα ζωντανό ρεύμα που βασίζεται στο ρυθμό κείμενων που διερευνούν ό,τι χρειάζεται για να ενεργοποιήσουμε τον εαυτό μας απέναντι στην ενσυναίσθηση, απέναντι στον άλλον και απέναντι στον κόσμο.

Ο ηθοποιός μελετά τις πολύπλοκες συγκρούσεις του ανθρώπινου συναισθήματος, εξασκείται στον ανθρώπινο πόνο και στην εκστατική χαρά θέλοντας να βοηθήσει τον υπόλοιπο θίασο και το κοινό να μετατρέψει το δικό του μυστικό σε συλλογική χαρά.

Ακολουθώντας το διερευνητικό πνεύμα του Workcenter του J.Grotowski και του T.Richards, αντλώντας έμπνευση από τα κείμενα του Αντονέν Αρτώ και από τη δημιουργική διαδρομή του Living Τheatre, το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών μαζί με τη Σίσσυ Δουτσίου και τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα δημιουργήσουν μια παλλόμενη εκστατική θεατρική δράση μέσα από τις εμπειρίες τους, τα βιώματα και τις επιθυμίες τους.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε καλλιτέχνες, φοιτητές/ριες ή απόφοιτους Σχολών Καλών Τεχνών, σχολών θεάτρου, χορού ή μουσικής, σε άτομα που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου και την λειτουργία του ηθοποιού, σε απόφοιτους δραματικών σχολών, σε ηθοποιούς, performers και όσους επιθυμούν να εξασκήσουν και να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα.


Κόστος συμμετοχής 100€
Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Συντάκτης: mitsi.ae

Φωτογράφος θεατρικών παραστάσεων και πορτρέτων, ηθοποιός, συντηρήτρια έργων τέχνης, κυρία Λογοτεχνία, ραδιοφωνική παραγωγός εκπομπών για το θέατρο TheatricalDrops, μητέρα δύο παιδιών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: