Ημερίδα Σεναρίου στο φιλόξενο Ξυλόκαστρο (25/7/2020)

Στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ξυλοκάστρου, χάρη στον ενθουσιασμό και το ζήλο που επέδειξε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κυρία Ελίνα Μενούνου η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, ενώπιον ενός εξαιρετικά θερμού κοινού, πραγματοποίησε, την 25η Ιουλίου, μια ακόμα ημερίδα με θέμα «Μύηση στην Τέχνη (και Τεχνική) του Σεναρίου».

Μετά από τον χαιρετισμό της κυρίας Μενούνου, τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή πολυπληθούς, ενδιαφερόμενου, κοινού και υποσχέθηκε να επανέλθουν.

Χαιρετισμό απηύθηναν ο κύριος Παναγιώτης Δούρος, διδάκτωρ Πολιτιστικής Διαχείρισης, φίλος και υποστηρικτής της Ε.Σ.Ε., ο οποίος έλκει την καταγωγήν από το Ξυλόκαστρο, και η κυρία Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοικος Ακράτας, που συνοδευόταν από το σύζυγό της, μέλος της Ε.Σ.Ε. Βασίλη Μπούτο.

Οι εισηγητές Ηλίας Φλωράκης και Αλεξάνδρα Μπελεγράτη, παρουσίασαν ευσύνοπτα τις βασικές αρχές συγγραφής ενός σεναρίου καθώς και κάποιες από τις ιδιαιτερότητες της μορφής αυτής της τέχνης που αποτελεί τον θεμέλιο λίθο του οπτικοακουστικού, κινηματογραφικού η τηλεοπτικού, έργου.

Την παρουσίαση κατέγραψε το μέλος της Ε.Σ.Ε. Αδαμάντιος Πετρίτσης.

πηγή και φωτογραφίες: ΕΣΕ

Συντάκτης: c.l.sad

Is the author of strange short stories, theatrical plays and scripts. Living in Athens, holds more than 40 world records on computer games with the Twin Galaxies Scoreboard. Teaches computers in older people and he is coordinator in Creative Writing Lab and CineLike Lab (film workshop for children). Member of Scriptwriters Guild of Greece. www.oneirokykloi.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: